Mesajul comisarului european pentru sănătate, aflat într-o vizită în Dâmbovița: „Situația e fragilă. Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă”

Mesajul comisarului european pentru sănătate, aflat într-o vizită în Dâmbovița: „Situația e fragilă. Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă”

Vineri, 16 iulie, cipriota Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranța alimentelor, a vizitat centrul mobil de vaccinare din satul Petrești, Dâmbovița. Ea a subliniat că varianta Delta va deveni dominantă în UE și a spus că „situația este fragilă”, iar următoarele săptămâni vor fi decisive pentru a opri răspândirea ei la nivel european.

Însoțită de ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, și de secretarul de stat Andrei Baciu, Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranța alimentelor, a vizitat centrul de vaccinare din Petrești, Dâmbovița, localitate cunoscută ca fiind satul natal al Elenei Ceaușescu.

Kyriakides a vorbit pentru 5 minute după vizita centrului din Căminul Cultural sătesc și a primit câteva întrebări din partea jurnaliștilor români.

„Suntem aici pentru a ne arăta sprijinul față de România, ca și față de celelalte state membre. Statele membre UE au primit 500 de milioane de doze de vaccin. Totuși, stă în puterea statelor membre să stimuleze, în continuare, campaniile de vaccinare. Știu că toată lumea este obosită după acest an și jumătate de pandemie, dar singura modalitate de a scăpa de pandemie este vaccinul”, a spus Kyiriakides.

Aceasta a adăugat că: „Toate vaccinurile disponibile în România sunt sigure. Acum, când varianta Delta va deveni dominantă în UE, o variantă mai contagioasă, e nevoie să avem un scut complet.”

Nu trebuie să ne complacem în situația din prezent, trebuie să facem un efort serios, fiindcă situația este fragilă, iar următoarele săptămâni sunt importante

Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranța alimentelor:

„Trei cuvinte”

Întrebată de reporterul PRO TV ce măsuri trebuie luate, concret, pentru a stopa răspândirea variantei Delta, comisarul european a spus că întrebarea va fi preluată de ministrul sănătății din România.

„Rolul nostru este de suport și de a transmite mesajul Uniunii Europene și al Comisiei Europene să ni se alăture eforturilor noastre pentru a spune trei cuvinte: Vaccinați-vă! Vaccinați-vă! Vaccinați-vă!”, a conchis Kyriakides.

Stella Kyriakides a vorbit în fața presei împreună cu Ioana Mihăilă, Andrei Baciu și un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române.

În cursul zilei de azi, Libertatea va publica un reportaj de la Petrești, ales de autorități pentru vizita comisarului european. Ce spun localnicii, cine s-a vaccinat azi, de ce rata de vaccinare era mai mică până și decât media județului Dâmbovița și cum s-au pregătit localnicii de vizită, pe Libertatea.

Libertatea