Ministerul Educației recunoaște diferența de 7 puncte de la Bac în cazul elevei din București și vorbește de „retragerea contestației”

Ministerul Educației recunoaște diferența de 7 puncte de la Bac în cazul elevei din București și vorbește de „retragerea contestației”

Secretarul de stat Sorin Ion susține că eroarea în cazul elevei din București, a cărei notă la proba de matematică de la Bac a fost transformată din 1,10 în 8,10, a fost remediată direct în aplicația informatică. Acesta spune totodată că elevei i s-a cerut să-și retragă contestația, procedură care însă nu este regulamentară.

Libertatea a prezentat în ediția de vineri, 16 iulie, faptul că cea mai mare eroare înregistrată la examenul de Bacalaureat nu este cea de 5 puncte în cazul elevei din Galați, ci una de 7 puncte a unei liceene din București.

Eleva Colegiului Național Bilingv George Coșbuc din Capitală a fost notată în platforma electronică cu 1,10 la lucrarea de matematică. Ulterior, după ce a depus contestație, a fost anunțată de reprezentanții comisiei de examen că este o eroare și că, de fapt, nota reală este de 8,10.

Tânăra a declarat pentru Libertatea că toate discuțiile ulterioare avute de mama sa cu cei de la Comisie au avut un iz de șantaj. „Ne-au cerut să retragem contestația amenințându-ne subtil că dacă nu o facem, nota poate să scadă. Și chiar m-au anunțat apoi că, după reexaminare, nota a scăzut la 7,80. După ce am retras contestația, a apărut 8,10 în platformă”, a declarat eleva de la „Coșbuc”.

Ministerul Educației, sub semnătura secretarului de stat Sorin Ion, a emis un comunicat prin care a prezentat câteva precizări prin care a confirmat eroarea de 7 puncte, dar și toate afirmațiile elevei, inclusiv cea legată de retragerea contestației, procedură ce nu se regăsește în niciun regulament.

„Nota de la contestație nu s-a mai luat în considerare, ca urmare a retragerii contestației”, susține secretarul de stat.<br>

Conform reglementărilor în vigoare, odată ce un elev contestă nota primită la o probă în cadrul unui examen național, solicitarea nu mai poate fi retrasă. Acest lucru i s-a transmis și mamei elevei din „Coșbuc”.

Comunicatul Ministerului Educației poate fi citit integral aici.

 

Libertatea