Ministerul Sănătății a respins propunerea cu școală în format fizic unde incidența e sub 3, indiferent de rata vaccinării

Ministerul Sănătății a respins propunerea cu școală în format fizic unde incidența e sub 3, indiferent de rata vaccinării

Propunerea ca școlile din localitățile cu rata de infectare de sub 3 la mia de locuitori să fie deschise cu prezență fizică indiferent de rata de vaccinare a personalului unității de învățământ, anunțată de ministrul Educației luni, a fost momentan respinsă de Ministerul Sănătății, „din motive epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.

Ministerul Sănătății nu a fost de cu excepția de decuplare de rata de vaccinare acolo unde rata de incidența este mai mică de 3/ 1000, din motive epidemiologice, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației a susținut că este importantă trecerea din scenariul online în cel cu prezenta fizică în special pentru școlile din rural, acolo unde incidența este sub 3 la mie.

Având în vedere faptul că decizia intră în atribuțiile Ministerului Sănătății, nu putem decât să o respectăm. Este decizia Ministerului Sănătății, iar noi, Ministerul Educatiei, nu putem și nici nu dorim sa ne substituim Autorității cu competente în domeniu.

Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews:

Astfel, vor fi deschise în continuare cu prezență fizică doar școlile și grădinițele unde rata de vaccinare a angajaților este de cel puțin 60%, indiferent de rata de infectare din localitate.

Școlile actualizează în fiecare zi de vineri această rată de vaccinare, iar decizia se ia în baza acesteia.

Cursurile au început pe 8 noiembrie, pentru toţi elevii şi preşcolarii, atât din învăţământul de stat, cât şi privat, după o vacanţă de două săptămâni. Prezență fizică este, însă, doar acolo unde cel puțin 60% din personalul școlii este vaccinat.

Propunerea Ministerului Educației urma să fie discutată în ședința de joi seară a CNSU. Măsura fusese anunțată ca propunere de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul săptămânii.

Libertatea