Ministrul Bode anunță un ordin comun pentru a lămuri unde se poartă masca de protecție în exterior

Ministrul Bode anunță un ordin comun pentru a lămuri unde se poartă masca de protecție în exterior

Ministrul de interne, Lucian Bode, a declarat luni, 4 octombrie, că ordinul de ministru prin care va fi reglementată purtarea măști în spațiile publice exterioare va fi dat astăzi sau cel mai târziu mâine dimineață. „Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc”, a explicat Bode într-o declarație de presă transmisă de televiziuni.

„Vom veni cu acel ordin comun, ministrul afacerilor interne, ministrul sănătăţii, astăzi, cel mai târziu mâine de dimineaţă, dar eu cred că în cursul zilei de astăzi, în care vom explica exact care sunt excepţiile”, a declarat ministrul de interne, Lucian Bode, întrebat de jurnaliști când va fi clarificată situaţia privind portul măştii de protecţie pe stradă, potrivit news.ro.

Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc, este anormal să porţi mască în momentul în care participi împreună cu zece prieteni, maximum, cum prevede legea, la o activitate sportivă.

Ministrul de interne, Lucian Bode:

Arafat: Vor fi și excepții de la purtarea măștii

Guvernul a adoptat sâmbătă, 2 octombrie, Hotărârea de Guvern prin care se instituie restricții în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 cazuri noi la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Astfel, restaurantele şi cafenelele pot primi clienţi până la 50% din capacitate maximă până la ora 24.00, magazinele și mallurile vor fi deschise până la ora 22.00, iar școlile vor fi deschise indiferent de rata de infectare.

Referitor la obligaţia de a purta masca de protecţie în aer liber, șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că, la o incidenţă de peste 6 la mie, masca va fi obligatorie, dar vor fi şi excepţii, precum activitățile sportive sau în parcuri. „Veţi vedea când se emite Ordinul ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, în ziua de luni, care va stabili şi excepţiile unde nu se poartă”, a explicat Arafat pe 2 octombrie.

Libertatea