Ministrul culturii: Sala Mare a Teatrului Național București se va numi „Ion Caramitru”

Ministrul culturii: Sala Mare a Teatrului Național București se va numi „Ion Caramitru”

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook și a precizat că decizia reprezintă „un demers al recunoaşterii” celui care a fost marele om de film și teatru Ion Caramitru.

„Ion Caramitru a fost un vizionar și un motor pentru cultură. Îmi doresc ca moștenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor și a tuturor artiștilor din România, motiv pentru care am inițiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Național București se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru”, a scris ministrul Culturii.

„Astfel, este un demers al recunoașterii. Pino Caramitru își merită locul printre marii artiști ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creațiile și amintirile lăsate”, a completat deminitarul, care a evocat apoi Sala Radu Beligan (Teatrul de Comedie), Sala Toma Caragiu (Teatrul Bulandra), Sala Liviu Ciulei (Teatrul Bulandra) sau Sala Horia Lovinescu (Teatrul Nottara).

Ion Caramitru a condus TNB din 2005.

Teatru Național Ion Luca Caragiale București a anunțat că începând de marți, 7 septembrie, de la ora 11.00, publicul va avea acces în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național doar pentru a semna în Cartea de condoleanțe.

În foaierul Sălii Mari a TNB a fost amenajat un spațiu în care se pot depune coroane, flori și se poate păstra un moment de reculegere.

Respectând dorința familiei actorului, sicriul cu trupul neînsuflețit nu va fi depus în foaierul TNB.

Înmormântare va avea loc joi sau vineri, după cum a precizat directorul artistic Mircea Rusia, la Cimitirul Bellu.

Libertatea