Ministrul Eduard Novak s-a întors de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo: „Vreau să-i dedic medalia lui Ivan Patzaichin”

Ministrul Eduard Novak s-a întors de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo: „Vreau să-i dedic medalia lui Ivan Patzaichin”

Ministrul tineretului și sportului, Eduard Novak, a revenit în România după participarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, unde a obținut medalia de argint la proba de urmărire de 4.000 de metri. „Mesajul acestor Jocuri a fost faptul că se poate în orice condiții”, a declarat Novak în conferința de presă transmisă de Digi 24, precizând că îi dedică medalia cucerită la Tokyo lui Ivan Patzaichin, canoistul legendar care a murit astăzi, la 71 de ani.

„Vreau să-i dedic această medalie lui Ivan Patzaichin. Nu este aur, dar ştiu că aurul alb nu iese niciodată din modă. Îţi mulţumesc, Ivan, îţi mulţumesc că ne-ai arătat calea şi ai arătat că se poate”, a spus ministrul, exprimându-și tristețea pentru că unul dintre modelele sale s-a stins din viață.

Eduard Novak a adăugat că este mândru că idolul lui din copilărie, Ivan Patzaichin, îi spunea că îl apreciază și spune că speră să devină, la rândul lui, un model pentru cei tineri.

Mesajul acestor Jocuri a fost faptul că se poate în orice condiții. Dacă ați fi văzut ce sportivi erau acolo, prin ce au trecut și ce au reușit. Așa trebuie să ne gândim, că dacă vrei, se poate.

Eduard Novak:

În legătură cu mandatul său de ministru, Eduard Novak a precizat că „nimeni nu a simțit că Ministerul Tineretului și Sportului are un ministru care nu-și dă interesul și este la antrenament”.

„Îmi doresc să am un mandat de succes și să pot să implementez ceea ce îmi doresc și să ducem sportul românesc într-o direcție în care să avem mulți campioni și să ne întoarcem aici cu foarte multe medalii și de la Jocurile Olimpice, și de la Jocurile Paralimpice”, a mai spus Eduard Novak, adăugând că speră ca în 2024, la Paris, România să aibă „o reprezentare mai puternică și rezultate mult mai bune”.

Libertatea