Ministrul justiției din Franța, inculpat pentru conflict de interese. Ce acuzații i se aduc

Ministrul justiției din Franța, inculpat pentru conflict de interese. Ce acuzații i se aduc

Ministrul francez al justiţiei Éric Dupond-Moretti a fost inculpat vineri de către Curtea de Justiţie a Republicii, după şase ore de audieri, cu privire la un „conflict de interese”. Fostul avocat este acuzat că a profitat de funcţia pe care o deţine pentru a-şi regla dispute personale cu magistraţi cu care a avut în trecut, relatează La Figaro, citată de Mediafax.

„Fără vreo surpriză, el a fost inculpat”, a declarat presei unul dintre avocaţii săi, Christophe Ingrain, la ieşirea de la interogatoriu.

„Din nefericire, explicaţiile ministrului Justiţiei nu au fost suficiente pentru a bloca această decizie, care a fost luată înainte de audiere. Acum, în mod evident, vom contesta punerea sub acuzare. Inculparea se prefigura clar, iar Éric Dupond-Moretti a reacţionat foarte seren şi calm”, a subliniat avocatul.

Împotriva ministrului francez al justiţiei nu s-a dispus de control judiciar, a mai precizat el.

„Vom formula o solicitare privind nulitatea procedurii de inculpare”, a adăugat avocatul ministrul francez.

Éric Dupond-Moretti este suspectat în acest dosar că, în calitatea de ministru al justiţiei, a profitat de funcţia pe care o deţine pentru a-şi regla socotelile cu magistraţi cu care a avut de-a face pe când era avocat.

Ministrul a respins acuzațiile.

Libertatea