Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: Șefia DSP-urilor, scoasă la concurs în lunile următoare

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: Șefia DSP-urilor, scoasă la concurs în lunile următoare

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat vineri, la Craiova, că în lunile următoare posturile de directori la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din țară vor fi scoase la concurs, relatează Agerpres.

Potrivit ministrului, majoritatea conducerilor DSP sunt în acest moment interimare.

”În lunile următoare, vom scoate la concurs aceste posturi, pentru a ne asigura că cei competenți și cei mai în măsură să ocupe aceste posturi de importanță deosebită în sănătatea publică vor avea acces la un concurs corect”, a spus ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Concursurile ar rezolva problema politizării DSP

Anterior, ministrul Ioana Mihăilă a declarat că are în plan și ”restructurarea” DSP-urilor, precum și regândirea statutului funcționarului din aceste structuri. În opinia sa, scoaterea posturilor la concurs va rezolva problema politizării DSP.

”Nu contează dacă acel profesionist vine dintr-un partid sau altul, este susținut de un partid sau altul sau nu are nici un fel de susținere politică. Evident că preferăm să nu aibă nici un fel de susținere politică, dar nu va face parte din grila de evaluare a concursului pe post. Scopul este să aducem profesioniști”, a spus Mihăilă, conform Hotnews.

Libertatea