Moment de reculegere în memoria lui Ion Caramitru, la festivalul Serile Filmului Românesc, de la Iași: „Noapte bună, blândul meu prinț”

Moment de reculegere în memoria lui Ion Caramitru, la festivalul Serile Filmului Românesc, de la Iași: „Noapte bună, blândul meu prinț”

Ion Caramitru ar fi trebuit să participe la festivalul Serile Filmului Românesc, de la Iași, însă a declinat invitația din cauză că starea de sănătate nu îi permitea să fie prezent la eveniment. În memoria regretatul actor, care a încetat din viață duminică, 5 septembrie, a fost ținut un moment de reculegere.

„Începem seara mai triști. Cu gândul la Ceruri și la rolurile de pe marele ecran ale actorului Ion Caramitru. Pentru că l-am iubit și pentru că publicul îi va duce dorul, vom ține un moment de reculegere pentru cel care a bucurat marele ecran”, s-a notat pe pagina de Facebool a festivalului de film de la Iași.

Pe eran, în timpul momentului de reculegere, au rulat imagini din filmele în care a jucat Ion Caramitru.

Drum lin spre Lumină, maestre! Publicul v-a iubit și va iubi regalul de filme lăsat amintire.

Mesajul organizatorilor festivalului de film de la Iași:

„Noapte bună, blândul meu prinț”, au mai transmis organizatorii, parafrazând o replică a lui Horatio, din Hamlet, de Shakespeare. E scena finală, când Hamlet se stinge în brațele prietenului său. Caramitru l-a jucat magistral pe Hamlet, în 1985, într-o piesă regizată de Alexandru Tocilescu.

Directorul festivalului: „Îi dedicasem ediția pentru că știam că merită aplauzele Iașiului”

„Suntem triști și am primit vestea cu mare durere. Trebuia să îl avem la SFR 12, să îl aniversăm pentru viața dedicată filmului, teatrului și publicului – îi dedicasem ediția tocmai pentru că știam că merită aplauzele Iașului. Pentru că merita o reverență specială căci a dat o comoară marelui ecran”, a declarat Andrei Giurgia, director SFR.

Libertatea