Momentul în care un curcan congelat explodează într-o oală cu ulei încins. Demonstrația pompierilor din SUA

Momentul în care un curcan congelat explodează într-o oală cu ulei încins. Demonstrația pompierilor din SUA

Curcanul este vedeta meselor de Ziua Recunoștinței, una dintre cele mai importante sărbători din SUA, iar pompierii din Mississippi au vrut să atragă atenția asupra pericolului la care se expun oamenii când nu țin cont de măsurile de siguranță în bucătărie atunci când pregătesc masa festivă, scrie New York Post.

Înainte de Ziua Recunoștinței, care anul acesta a fost pe 25 noiembrie, pompierii de la Departamentul de Pompieri Gulfport au făcut o demonstrație în care au arătat modalitatea de gătit curcanul care trebuie evitată complet, pentru a nu porni un incendiu.

„Punem un curcan congelat și se dezgheță imediat. Apa din curcan face ca uleiul din oală să se aprindă”, a explicat șeful pompierilor Billy Kelley în clip. În imagini se observă cum carnea înghețată este cuprinsă de flăcări la doar câteva secunde după ce a fost introdusă în oala plină cu ulei.

Un pompier arată apoi cum focul provocat de grăsime încinsă se intensifică atunci când încerci să-l stingi cu apă. Mesajul pompierilor conține și recomandarea de a dezgheța complet un curcan înainte de a-l prăji de Ziua Recunoștinței, potrivit NYPost.

„Ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să ne prezentăm de Ziua Recunoștinței acolo unde cineva a fost rănit”, a spus șeful pompierilor Billy Kelley, după demonstrația din postarea pe Facebook. El a spus că videoclipul arată „ce nu trebuie să faci”.

Potrivit FDNY, „incendiile cauzate de oale cu ulei încins provoacă în medie 5 morți, 60 de răniți și mai mult de 15 milioane de dolari daune materiale în fiecare an”.

https://www.youtube.com/watch?v=1u80XXB6Z1o

Libertatea