Muniție pentru sistemele HIMARS, mii de obuze și echipamente pentru deminare, în noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina

Muniție pentru sistemele HIMARS, mii de obuze și echipamente pentru deminare, în noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina

Departamentul american al Apărării a anunțat vineri că va oferi Ucrainei un pachet de asistență suplimentară de securitate în valoare de 600 de milioane de dolari, pentru a satisface „nevoile critice de securitate și apărare” ale țării, scrie The Guardian.

Potrivit Departamentului Apărării, noul pachet de ajutor militar va include:

Muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS;36.000 de obuze de artilerie de 105 mm;1.000 de obuze de artilerie de 155 mm de înaltă precizie;4 radare anti-artilerie;4 camioane și 8 remorci pentru transportul echipamentelor grele;Sisteme pentru contracararea dronelor;Echipamente pentru deminare;Muniții antipersonal Claymore;Muniții și echipamente pentru demolare;Arme de calibru mic și muniție;Dispozitive de vedere pe timp de noapte, echipamente pentru vreme rece și alte echipamente de teren.

În total, administrația Biden a alocat Ucrainei aproximativ 15,8 miliarde de dolari în asistență de securitate. De la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, SUA au trimis Ucrainei echipamente militare și armament în valoare de 15,1 miliarde de dolari.

Din 2014 și până în prezent, SUA au angajat aproximativ 17,9 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea