Nicio zi fără o plângere a primarului Băluță contra presei: miercuri Tolontan e la tribunal, joi merge ca martor la DNA

Nicio zi fără o plângere a primarului Băluță contra presei: miercuri Tolontan e la tribunal, joi merge ca martor la DNA

Azi, Judecătoria Sectorului 2 judecă cererea de ordonanță președințială prin care Daniel Băluță a solicitat să nu se mai scrie despre el. Iar joi, de la ora 10.00, ziariștii de investigație Cătălin Tolontan și Mihai Toma, de la Libertatea, au fost chemați ca martori la DNA în dosarul în care Daniel Băluță se consideră atacat pe nedrept de presă.

Primarul sectorului 4 Daniel Băluță a reclamat trustul Ringier, Libertatea și pe ziariștii redacției la:

DIICOTDNAConsiliul Național pentru Combaterea DiscriminăriiJudecătoria Sectorului 2 – două procese civileJudecătoria Sectorului 2 – cererea de ordonanță președințială de urgență

Fiecare dintre aceste instituții analizează plângerile primarului. La plângerea penală a primarului împotriva ziariștilor, DNA a declinat cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, care l-a declinat mai departe la DIICOT.

DIICOT a clasat

Audiindu-i pe primar ca reclamant și pe ziariști ca martori, DIICOT a clasat partea de dosar pe care avea competență. Nici una dintre susținerile politicianului Daniel Băluță la adresa Newsweek și Libertatea nu s-a confirmat, nici în cea mai mică măsură. „Nici în cuprinsul celor două plângeri formulate și nici cu ocazia audierii, persoana vătămată nu a indicat în concret vreo minimă conexiune”, au scris procurorii DIICOT în Ordonanța de clasare ca cazului.

DNA va decide și ea

Restul plângerii a ajuns din nou la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, care l-a declinat la DNA. 

DNA va audia reclamantul și pe cei reclamați. Cei doi jurnaliști de investigație de la Libertatea, Cătălin Tolontan și Mihai Toma, sunt chemați ca martori joi, la ora 10.

Cum Mihai Toma are o problemă medicală, din partea Libertății va merge joi, ca martor, doar Cătălin Tolontan.

În urma cercetărilor, procurorul DNA va emite propria soluție în urma plângerii lui Daniel Băluță.

Unui judecător i s-a cerut să interzică articolele

De asemenea, azi, casa de presă Ringier și Cătălin Tolontan, asistați de avocatul Diana Hatneanu, se vor apăra în fața solicitării ca primarului Băluță de a nu mai fi lăsați să scrie despre orice activitate a edilului sectorului 4 sau în legătură cu acesta, așa cum el a cerut în altă plângere a sa.

Instanța se va întruni la Judecătoria Sectorului 2 din București.

Libertatea