Niciun suspect pus sub acuzare la un an după asasinatul cu bombă de la Arad. Anunțul Parchetului General

Niciun suspect pus sub acuzare la un an după asasinatul cu bombă de la Arad. Anunțul Parchetului General

La un an după ce omul de afaceri Ioan Crișan a murit la Arad, în urma unui atentat cu bombă plasată chiar în mașina lui, autoritățile lasă de înțeles că nu există niciun făptaș, deși au fost audiate peste 400 de persoane.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis marți, 24 mai, că în cele 12 luni scurse de la asasinat s-a stabilit traseul omului de afaceri Ioan Crișan prin vizionarea imaginilor de pe camerele video, că au fost audiate peste 400 de persoane și că au fost efectuate și percheziții și percheziții informatice.

Totodată, autoritățile au informat că „nu au fost confirmate informațiile privind implicarea victimei în activități de crimă organizată” și că „s-au stabilit și au fost investigate posibilele surse de conflict în anturajul” lui Ioan Crișan.

Din punctul de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară in rem, adică doar privind fapta, nu o persoană anume. Totodată, nu s-a dispus continuarea urmării penale față de nicio persoană, a mai anunțat Parchetul.

„Analizând interesul public determinat de comiterea infracţiunii prin mijloacele de înalt pericol folosite (explozie) şi direcţiile în care continuă cercetările, alte date concrete nu pot fi prezentate opiniei publice”, se mai arată în comunicatul remis marți, 24 mai, cu 5 zile înainte să se împlinească un an de la atentatul cu bombă de la Arad.

Recent, ministrul de interne Lucian Bode a declarat că își dorește ca „acest caz unic din ultimii 30 de ani” să fie elucidat cât mai rapid și a precizat că asasinatul cu bombă a fost o acțiune singulară, nefiind vorba de o rețea.

Omul de afaceri Ioan Crișan a murit în dimineața zilei de 29 mai 2021, la Arad, în urma unui atentat cu bombă plasată chiar în mașina personală. Imediat după incident, ancheta a fost preluată de Parchetul General. Inițial, anchetatorii au anunțat un cerc de suspecți, însă până acum nu a fost identificat făptașul.

Libertatea