Nicolae Ciucă, după condamnările în dosarul Colectiv: Nu pot să promit că rezolvăm un spital de arşi într-un an sau doi

Nicolae Ciucă, după condamnările în dosarul Colectiv: Nu pot să promit că rezolvăm un spital de arşi într-un an sau doi

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după condamnările definitive în dosarul Colectiv, că nu poate să promită că rezolvă un spital de arşi într-un an sau doi, iar lipsa acestui spital se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră o are, informează News.ro.

Nicolae Ciucă a precizat că „decizia luată astăzi de instanţă este o decizie care trebuie respectată, se execută şi nu se discută”.

Premierul a fost întrebat şi despre lipsa unui spital mare de arşi în România. „Faptul că astăzi nu avem un spital de mare arşi se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră o are, nu numai în spitalul de mari arşi ci şi în celelalte mari proiecte care noi am gândit că trebuie înfăptuite”, a declarat Nicolae Ciucă.

Faptul că nu avem un spital de arşi, într-adevăr, în acest moment, cazurile grave şi când avem un număr mare de persoane care au suferit sau suferă în urma unui astfel de accident, ei sunt trataţi în altă ţară. Nu pot să promit că rezolvăm un spital de arşi într-un an sau doi.

Nicolae Ciucă:

Premierul a arătat că sunt două elemente importante, pentru dezvoltarea ţării, şi anume dezvoltarea sistemului de educaţie şi dezvoltarea celui de sănătate.

”Până în acest moment, este cât se poate de uşor de realizat că nu am făcut paşi importanţi către acest obiectiv de realizare a spitalelor. Au fost promise la un moment dat şi 8 spitale, de la 8 au rămas 3, ele sunt demarate cu mulţi ani în urmă. Am discutat şi într-o şedinţă de Guvern anterioară, cred că săptămâna trecută, împreună cu ministrul Rafila şi este obligatoriu, la nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze acea Agenţie de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti”, a explicat Ciucă, care a precizat că odată ce se realizează înfiinţarea acestei agenţii, să demareze şi construcţia de spitale.

Libertatea