Nicolai Tand și-a închis un restaurant, după ce a dat faliment. A fost nevoit să mărească prețurile: „Se întâmplă și să pierzi, nu se poate doar să câștigi”

Nicolai Tand și-a închis un restaurant, după ce a dat faliment. A fost nevoit să mărească prețurile: „Se întâmplă și să pierzi, nu se poate doar să câștigi”

Nicolai Tand a închis un restaurant în pandemie din cauza situației actuale. Afacerile lui au avut de suferit în această perioadă agitată, însă a avut parte de sprijinul soției sale.

Bucătarul de la „Super Neatza” are un program foarte încărcat, însă niciodată nu s-a plâns. Soția lui se ocupă de copii, astfel că el se dedică mai mult afacerilor pe care le are. În pandemie, Nicolai Tand și-a închis unul dintre restaurantele pe care le avea.

„Știi vorba aia, un ochi râde, unul plânge. Unul a mers foarte bine și pe unul l-am închis în pandemie. Am mai deschis unul. În viață trebuie să mergem înainte. Se întâmplă și să pierzi, nu se poate doar să câștigi. Cred că trebuie să știi să treci peste greutăți și să cauți soluții, nu să stai să plângi. A fost, care-i baiu`… Nu există numai cu bune, este imposibil. Mama zicea că Dumnezeu dă doar oamenilor care pot să ducă, nu dă oricui”, a declarat Nicolai Tand pentru Fanatik.

„Eu sunt afectat emoțional, pentru că este o meserie care chiar îmi place foarte mult”

Concurentul de la „Te cunosc de undeva!” a recunoscut că a fost afectat de creșterea prețurilor la alimente în ultima perioadă. Pentru a nu da faliment, Nicolai Tand a fost nevoit să mărească și el prețurile de la restaurant.

„Am fost, dar până la urmă ce trebuie să facem? Eu sunt afectat emoțional, pentru că este o meserie care chiar îmi place foarte mult. Dar până la urmă, dacă s-au scumpit lucrurile trebuie să scumpești și tu că nu ai ce să faci. Ca altfel închizi, dai faliment. Nu sunt eu care am inventat acest lucru.

Toată lumea s-a adaptat și atunci m-am adaptat și eu. Recunosc că, atunci când am început să lucrez pe platformele de livrări, mulți cârciumari… adaosul comercial care s-a pus de 20-30% l-au pus pe client.

Eu nu l-am pus la fel, l-am pus mai puțin că m-am gândit și la client, pentru că toți dăm în client. Eu încerc să caut soluții, să discut cu distribuitorii. Am lăsat de la mine”, a spus acesta.

Nicolai Tand se dedică în totalitate afacerii sale și era prezent la restaurant în fiecare zi. Niciodată nu s-a ferit de muncă, astfel că de multe ori el mergea la cumpărături sau servea clienții.

„Până să vină pandemie, copiii mei… îi luam de la școală pe la vreo 3:00-4:00. Veneam acasă, făceam de mâncare, până pe la vreo 7:00-8:00, după care plecam iar la muncă. Primii ani de zile am muncit 7 din 7, în fiecare zi, de dimineață până seara.

Dacă aveam angajați care lucrau o zi da, una nu, două da, două nu, eu eram în fiecare zi la restaurant. Eram la cumpărături, mergeam să aduc clienți. Eram peste tot”, a declarat Nicolai Tand pentru sursa mai sus menționată.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

„Trăim niște vremuri destul de grele”

Pe lângă proiectul de la „Super Neatza”, Nicolai mai filmează și pentru „Te cunosc de undeva!”, unde acum este concurent. Fiica lui, Ilona, nu știa unde este tatăl ei, pentru că nu-l mai vedea din cauza programului încărcat pe care îl avea. Nicolai Tand se trezește la 6 dimineața să plece la Antena 1 și se mai întoarce acasă după ora 23, atunci când fiica lui deja doarme.

„Nu am luat-o ca pe o dezamăgire. Trăim niște vremuri destul de grele. Trebuie să ne adaptăm și să găsim soluții. Nu aș vrea să mă plâng. Sunt destul de optimist. Am zile în care îmi este ciudă, dar nu rezolv nimic cu treaba asta. Trebuie doar să îmi caut idei să merg mai departe.

Care ar fi mesajul pentru copiii mei, că cedez la orice?! Nu. Copiii mei știu că mă trezesc dimineața, că mă duc la muncă. Acum cu emisiunea am ajuns acasă la 11:00-12:00 noaptea.

Și Ilona m-a sunat și m-a întrebat: ‘tata, unde ești? Când vii acasă? Unde ai dormit? Și îi zic: ‘dorm acasă, cum adică? Plec la 6:00 la Neatza, tu dormi, când vin la 11:00 noaptea, tu dormi.

Copiii mei se culcă la 9:00 seara. Mai ales că este început de școală. Sunt după vacanță, încă nu și-au intrat în ritm și sunt obosiți. Încercăm să-i culcăm cât mai devreme să aibă un somn bun, ca dimineața să fie odihniți. Și atunci, Ilona mea a crezut că sunt plecat de acasă”, a povestit bucătarul.

Libertatea