Nicușor Dan l-a schimbat pe directorul Spitalului Colțea. Paul Iordache, interimar

Nicușor Dan l-a schimbat pe directorul Spitalului Colțea. Paul Iordache, interimar

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a decis miercuri, 21 iulie, să nu îi mai prelungească mandatul de director al Spitalului Colțea lui Mircea Lupușoru. „Schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesară în acest spital”, a declarat edilul, pe Facebook.

„Am hotărât să nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Colțea, Mircea Lupușoru. E nevoie de o nouă conducere a acestui spital și va urma un concurs pentru asta”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

„Până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universității Reykjavik din Islanda și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, un bun profesionist din domeniul sănătății”, a adăugat Nicușor Dan.

Primarul general al Bucureștiului a precizat că „hotărârea mea fusese luată cu ceva vreme în urmă” și că „schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesară în acest spital și în alte spitale din subordinea Primăriei Capitalei”

Spitalul Clinic Colțea se află din 2009 în subordinea Primăriei Municipiului București și a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București.

Libertatea