Nicuşor Dan: Vrem să facem, în această toamnă, câteva benzi unice pentru transportul în comun

Nicuşor Dan: Vrem să facem, în această toamnă, câteva benzi unice pentru transportul în comun

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că municipalitatea vrea să facă, la toamnă, câteva benzi unice pentru transportul în comun de suprafaţă, potrivit Agerpres. Potrivit edilului, metoda va creşte viteza de deplasare pe traseele respective.

„În opinia mea, atât mijloacele de transport, cât şi staţiile sunt mult mai curate decât erau anul trecut (…). La fel, au fost făcute progrese în ceea ce priveşte mijloacele de plată. Vrem să facem în această toamnă câteva linii unice, benzi unice pentru transportul de suprafaţă, astfel încât să creştem viteza de deplasare pe aceste linii”, a spus Nicuşor Dan miercuri, după ce s-a întâlnit cu primarii de sector pe tema deşeurilor.

De asemenea, edilul a precizat că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti-Ilfov, care, în linii mari, stabileşte orarul pentru toate mijloacele de transport, reprezintă un progres în domeniul transportului public.

Scumpiri semnificative la transportul comun din București, de la 1 august

În urmă cu o zi, Ministerul Transportorilor și Primăria Capitalei au anunțat scumpirea biletelor de călătorie pentru STB și Metrorex începând cu 1 august.

Mai exact, o călătorie cu autobuzul sau tramvaiul în București va crește de la 1,3 lei la 3 lei, în timp ce pentru metrou o călătorie crește de la 2,5 lei la 3 lei.

Scumpirea biletelor STB va reprezenta prima creștere pentru transportul în comun din București din 2008. În schimb, ultima creștere a biletelor la metrou a avut loc în 2014.

Autoritățile au transmis că încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie – prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua.

Libertatea