„Nimic nu e mai greu decât să anunțe rudele celor decedați!” Mesajul unui polițist, după accidentele mortale din weekend

„Nimic nu e mai greu decât să anunțe rudele celor decedați!” Mesajul unui polițist, după accidentele mortale din weekend

Weekend negru pe șoselele din România, cu mai multe accidente mortale, două dintre ele cumplite, cu 4, respectiv 7 morți. Un polițist a transmis un mesaj cutremurător, după tragediile de pe șosea.

Un poliţist din Mangalia a postat pe Facebook un mesaj sfâșietor, după ce în acest sfârșit de săptămână mai mult de 10 oameni, printre ei și copii, au murit pe șoselele din România în accidente teribile.

Dan Georgescu e poliţist în Mangalia şi administrator al unei pagini de Facebook care e urmărită de aproape 400.000 de oameni și apreciată de 350.000.

„Cel puțin 1 persoană, la fiecare oră, a murit în accidente rutiere, în ultimele 24 de ore în România! Din păcate, printre victime se află și copii. Cauzele: viteza și depășirile neregulamentare.

Nimic nu este mai greu pentru un polițist decât să anunțe rudele celor decedați că aceștia din urmă pur și simplu nu mai sunt. Nu vreți să asistați la așa ceva. Chiar dacă avem ani de experiență, de fiecare dată ți se ridică părul pe șira spinării la auzul țipetelor sfâșietoare, la vederea disperării din ochii oamenilor. Îi ții în brațe o vreme și încerci să fii tare pentru ei.

Apoi îți ștergi lacrimile din colțul ochilor. Este prea mult, oricât am arăta cu degetul și oricâți vinovați am căuta. Drumuri bune!”, a scris poliţistul în postarea de pe pagina de Facebook – Poliţiştii au umor.

Postarea poliţistului vine după nenorocirea de la Răcăciuni, din Bacău, unde, duminică dimineaţă, şapte oameni, printre care şi doi copii, au murit într-unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în acest an pe şoselele din România. Sâmbătă, la Sibiu, 4 oameni au murit în alt accident tragic.

Libertatea