Noi avertizări meteo. Cod portocaliu și galben de ploi în aproape toată țara

Noi avertizări meteo. Cod portocaliu și galben de ploi în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu și galben de ploi abundente pentru mare parte din țară, valabilă începând de astăzi, de la ora 12.00, și până pe 1 septembrie, ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, în zonele vizate vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70-80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Codul Portocaliu este valabil în perioada 31 august ora 12:00 – 1 septembrie ora 10:00Codul Galben este valabil în perioada 31 august ora 10:00 – 1 septembrie ora 10:00 Sursa: ANM

De asemenea, în perioada 31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00 este în vigoare un cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

În această perioadă vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

Potrivit prognozei meteorologilor, vremea se schimbă la început de septembrie, iar temperaturile scad și cu zece grade în următoarele zile.

Vremea în București

La fel ca și în restul țării, temperaturile scad și în București începând de vineri.

Capitala încă este vizată de caniculă, miercuri fiind anunțate maxime de până la 31 de grade Celsius. Temperaturile scad de vineri și cu zece grade, ajungând până la 21 de grade.

Libertatea