Număr fără precedent de decese asociate COVID-19 în Rusia

Număr fără precedent de decese asociate COVID-19 în Rusia

Pentru prima oară de la debutul pandemiei de coronavirus, Rusia a înregistrat miercuri peste 900 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, care a forţat unele regiuni să introducă certificate sanitare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Rusia a raportat, miercuri, 929 de decese cauzate de noul coronavirus, ceea ce reprezintă un nou bilanţ record pentru această ţară, conform ultimului raport guvernamental zilnic.

Numărul de noi decese şi contaminări a continuat să crească în ultimele săptămâni, înregistrând în mod regulat recorduri zilnice. Astfel, precedentul record de decese, 890, a fost înregistrat luni, 4 octombrie 2021.

Potrivit bilanţului guvernamental, numărul oficial al deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 212.625, făcând din Rusia cea mai îndoliată ţară din Europa din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, autorităţile au raportat 25.133 de noi cazuri de persoane testate pozitiv pentru COVID-19.

La Moscova au fost înregistrate miercuri 3.589 de noi cazuri noi, în timp ce Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, a raportat în ultimele 24 de lore 2.187 de infectări cu COVID-19.

Până în prezent, mai puţin de 30% dintre ruşi sunt complet vaccinaţi, deşi există mai multe vaccinuri produse la nivel naţional, potrivit cifrelor oferite de site-ul de specialitate Gogov.

FOTO: EPA

Libertatea