Număr record de cazuri noi de COVID-19 la Tokyo, cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice 2020

Număr record de cazuri noi de COVID-19 la Tokyo, cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice 2020

Cu 1.308 cazuri noi de infectare cu COVID-19 raportate joi, Tokyo a înregistrat cea mai mare cifră zilnică a îmbolnăvirilor începând din luna ianuarie. Capitala Japoniei va găzdui începând cu 23 iulie Jocurile Olimpice 2020, informează EFE, citată de Agerpres.

Au fost peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 la Tokyo pentru a doua zi consecutiv, cifre pe care capitala niponă nu le mai înregistrase de şase luni şi cu tendinţa de creştere de circa o lună.

Cu opt zile înaintea deschiderii JO 2020, capitala niponă se confruntă cu o revenire a cazurilor de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul să declare stare de urgenţă în Tokyo pentru evitarea răspândirii virusului şi care au ca măsură principala limitarea orelor de lucru.

Ca urmare a decretării stării de urgenţă la Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), autorităţile şi Comitetul organizator au decis desfăşurarea JO 2020 fără spectatori.

După interzicerea spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis pe 8 iulie să interzică şi prezenţa publicului japonez la întrecerile olimpice de la Tokyo şi din prefecturile vecine Kanagawa, Saitama şi Chiba.

Jocurile Olimpice de vară 2020 vor avea loc la Tokyo în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

FOTO: EPA

Libertatea