O femeie a fost arestată în Coreea de Sud, acuzată că i-a ucis pe copiii găsiți în două valize cumpărate la o licitație, în Noua Zeelandă

O femeie a fost arestată în Coreea de Sud, acuzată că i-a ucis pe copiii găsiți în două valize cumpărate la o licitație, în Noua Zeelandă

O femeie de 42 de ani a fost arestată în Coreea de Sud pentru presupusa ucidere a doi copii ale căror cadavre au fost descoperite în valize cumpărate la o licitație din Noua Zeelandă, scrie The Guardian.

Autoritățile sud-coreene au arestat-o ​​miercuri pe femeie, în baza unui mandat de arestare coreean pentru două acuzații de crimă.

Rămășițele celor doi copii mici, care aveau aproximativ 5 și 10 ani, au fost ascunse în valize de mai mulți ani, înainte ca o familie din Auckland să cumpere geamantanele într-o licitație online a unui depozit. Oamenii au transportat achizițiile acasă și acolo au făcut descoperirea macabră, apoi au chemat poliția, pe 11 august.

Poliția din Noua Zeelandă a cerut mandatul de arestare pentru femeie în temeiul tratatului de extrădare al țării cu Coreea de Sud și a solicitat extrădarea acesteia în Noua Zeelandă, pentru a fi acuzată.

Agenția națională de poliție sud-coreeană a declarat că o femeie a fost arestată la ora 1 dimineața, într-un apartament din orașul Ulsan. Femeia, neidentificată, și-a acoperit fața cu gluga hainei, în timp ce ofițerii au escortat-o ​​în afara unei secții de poliție din Ulsan și au urcat-o într-o mașină în care a fost transportată în capitala Seul.

Înalta Curte din Seul va stabili dacă femeia ar trebui extrădată, a declarat Park Seung-hoon, un oficial al Agenției Naționale de Poliție. Park a spus că încă nu a fost stabilită o dată, dar audierea trebuie să aibă loc în termen de două luni.

Identitatea copiilor găsiți morți în valize nu poate fi făcută publică, existând un ordin judecătoresc în acest sens. La sfârșitul lunii august, poliția a declarat că a identificat o femeie despre care credeau că este un membru al familiei celor doi copii. Aceasta, o neo-zeelandeză de origine coreeană, sosise în Coreea de Sud în 2018 și nu exista nicio înregistrare că părăsise țara de atunci.

Inspectorul Tofilau Fa’amanuia Vaaelua a declarat joi că arestarea femeii a fost rezultatul cooperării internationale. „A avea pe cineva în custodie în străinătate într-o perioadă atât de scurtă s-a datorat asistenței autorităților coreene și coordonării cu personalul Interpol al poliției din NZ”, a spus Vaaelua.

Autoritățile din Noua Zeelandă au cerut ca femeia să rămână în custodia sud-coreeană până la finalizarea procesului de extrădare.

Libertatea