O femeie găsită decapitată, în propria casă, în Franța, la un an de la uciderea profesorului Samuel Paty

O femeie găsită decapitată, în propria casă, în Franța, la un an de la uciderea profesorului Samuel Paty

O femeie, de 77 de ani, a fost decapitată miercuri, 13 octombrie, în propria casă, în orașul Agde, departamentul Herrault, Franța. Capul acesteia ar fi fost pe o masă lângă trupul ei, informează Francetvinfo. Potrivit Bild, sâmbătă se marca un an de la uciderea, în condiții similare, a profesorului Samuel Paty. Deocamdată, nu e clar dacă între două crime există vreo legătură.

Poliția a declarat că a ajuns la casa femeii miercuri, în jurul orei 10.30, după ce unul dintre fiii ei a sunat la poliție pentru că nu reușea să dea de ea. Fiul avea acces la o cameră de supraveghere din casă și a devenit îngrijorat după ce a văzut o umbră în apartament.

Femeia, o profesoară pensionară, locuia singură de doi ani, de când îi murise soţul.

În apartamentul din orașul de coastă, anchetatorii au găsit semne de luptă. Nu a existat nici un indiciu referitor la de spargere.

Polițiștii au transmis că poarta exterioară era închisă, dar ușa casei nu era încuiată. O sursă a poliției a descris scene macabre: lângă trupul femeii, pe o masă, se afla capul acesteia.

Poliția investighează crima.

Sâmbătă se marchează aniversarea morții profesorului Samuel Paty, decapitat pe stradă, lângă Paris, de un islamist, acum un an. Până în prezent nu există indicii ale unei legături între cele două crime.

Samuel Paty, 47 de ani, profesor de istorie și geografie la școala din Conflans Sainte-Honorine, o comună din suburbiile Parisului, a fost decapitat pe 15 octombrie de un tânăr de 18 ani, de origine cecenă, care a fost apoi împușcat mortal de polițiști.

Cazul a șocat Franța și zeci de mii de oameni s-au adunat în Paris şi în alte oraşe pentru a-i aduce un omagiu dascălului, ucis într-un atac care a șocat o țară deja zguduită de atentate teroriste.

Foto ilustrativă: EPA

Libertatea