O firmă angajată de Clotilde Armand în starea de alertă nu avea autorizație de funcționare în București

O firmă angajată de Clotilde Armand în starea de alertă nu avea autorizație de funcționare în București

Firma REBU, angajată de Primăria Sectorului 1 la începutul lunii august, în perioada stării de alertă sanitară declarată din cauza gunoaielor, nu avea autorizație să funcționeze, scrie SpotMedia care a publicat un document al Gărzii Naționale de Mediu, din care reiese că firma a fost amendată, iar activitatea i-a fost suspendată până la obținerea autorizației de mediu.

Primarul sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a semnat la începutul lunii august un contract de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service București Rebu SA.

Primarul sectorului 1 al Capitalei anunța atunci că firma cu care s-a încheiat contractul pe perioada stării de alertă are tarifele mai mici decât Romprest.

Potrivit unui document publicat luni de SpotMedia, firma nu avea însă autorizație de funcționare în București, ci doar în Ilfov. Lucru care i-a atras o sancțiune din partea Gărzii de Mediu.

„Pentru funcționare fără autorizație de mediu pe raza municipiului București, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30.000 de lei, conform OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare, art. 96, alin. 2, punctul 1. Totodată s-a dispus măsura complementară de suspendare a activităților de colectare de deșeuri de pe raza municipiului București până la obținerea autorizației de mediu”, se arată în documentul Gărzii Naționale de Mediu.

Foto: SpotMedia
Foto: SpotMedia

Libertatea