O influenceriță din Thailanda și-a înșelat adepții cu 77 de milioane de dolari și a fugit cu banii

O influenceriță din Thailanda și-a înșelat adepții cu 77 de milioane de dolari și a fugit cu banii

Natthamon Khongchak, cunoscută sub numele de Nutty, a fraudat peste 6.000 de victime, potrivit lui Phaisal Ruangrit, avocat care apără victimele fraudei masive, el însuși păgubit, după ce a rămas fără 500.000 de dolari, scrie publicația The Straits Times. 102 persoane au depus plângeri împotriva femeii la Unitatea de Crime Economice din Thailanda. Pe numele ei a fost emis un mandat de arestare.

Contul de YouTube al influenceriței, care se intitulează Nutty’s Diary, are 840.000 de urmăritori, iar cel de Instagram, 310.000.

„Specialistă” în tranzacționare de valută

Autointitulată specialistă în sfaturi financiare și tranzacționare de valute, ea și-a folosit popularitatea invitându-și adepții să depună bani în contul ei. A promis profituri de 25% pe trei luni, 30% pentru pe șase luni și 35% pe de 12 luni. 

În aprilie, clienții ei au început să se plângă că nu au primit plățile, așa cum li s-a promis. Într-o postare pe Instagram din 25 mai, Natthamon a spus că a făcut o greșeală în tranzacționare și a pierdut toți banii, dar a promis că își va plăti investitorii.

View this post on Instagram

A post shared by ????????: Nutty’s Diary (842k) (@nutty.suchataa)

Se bănuiește că a fugit în Malaysia

Pe 24 iunie, ea a anunțat că este dată în judecată în două cazuri și că nu va putea onora plățile dacă va fi închisă.

Pe 28 august s-a aflat că femeia ar fi fugit în străinătate. Una dintre presupusele ei victime a oferit o recompensă de 30.000 de dolari oricărei persoane care ar putea furniza informații care să ducă arestarea acesteia.

Natthamon ar fi fugit în Malaysia. Cu toate acestea, înregistrările de imigrație obținute de ziarul The Nation arată că ea nu ar fi părăsit, de fapt, Thailanda. Poliția o caută, în baza unui mandat de arestare.

Libertatea