O leoaică a murit de COVID-19 într-un parc zoologic din India. Alţi opt lei, testaţi pozitiv

O leoaică a murit de COVID-19 într-un parc zoologic din India. Alţi opt lei, testaţi pozitiv

O leoaică de 9 ani, care părea să fie asimptomatică şi nu prezenta secreţii nazale, a murit într-un parc zoologic din statul indian Tamil Nadu după ce s-a infectat cu coronavirus. Totodată, alţi opt lei au fost depistați pozitiv la testul COVID și sunt monitorizați strict, potrivit Agerpres.

Angajaţii de la Parcul Zoologic Arignar Anna au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

Administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la acele animale. Nouă dintre lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit.

Leoaica însă părea să fie asimptomatică şi nu prezenta secreţii nazale cu o zi înaintea morţii sale. Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare.

Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă şi urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Angajaţii parcului zoologic spun că au respectat cu stricteţe toate protocoalele anti-COVID-19 şi deocamdată nu este cunoscut felul în care animalele au fost infectate, a declarat un reprezentant al stabilimentului.

Libertatea