O machetă a vasului Titanic, cel mai mare Lego lansat vreodată. Câte piese conține

O machetă a vasului Titanic, cel mai mare Lego lansat vreodată. Câte piese conține

O replică a faimosului vapor Titanic, care are peste un metru lungime și 9.090 de piese în componență, a devenit cel mai mare set Lego complet asamblat lansat vreodată de compania daneză.

Modelul oferă o atenție incredibilă la detalii. Replica Titanic din piese de Lego, conține macarale de marfă, piscine, bărci de salvare, punți multiple, dar și caracteristici funcționale, cum ar fi ancore care pot fi ridicate și coborâte, pistoane reglabile și un mecanism pentru reglarea tensiunii în cablurile care unesc catargele.

Foto: Lego

Prețul acestei miniaturi, disponibilă oficial din 8 noiembrie, este de 630 $. Compania nu a anunțat încă prețul pentru care setul va fi comercializat în România.

Din punct de vedere tehnic, Titanicul nu este cel mai mare Lego din istorie, numai că „recordul” nu înfățișează un obiect: Lego Art World Map e o hartă gigantică a lumii cu 11.695 de piese.

Grupul LEGO, cu sediul în Billund, Danemarca, este unul dintre cei mai importanți producători de jucării, celebru pentru brandul Lego, denumire derivată din cuvintele daneze „leg godt”, care înseamnă „joacă bine”.

Foto: Lego

Libertatea