O mamă și fiica ei de 11 ani și-au pierdut picioarele în atacul din gara Kramatorsk. Geamănul fetiței are grijă de ele

O mamă și fiica ei de 11 ani și-au pierdut picioarele în atacul din gara Kramatorsk. Geamănul fetiței are grijă de ele

O mamă și fiica ei au scăpat cu viață din atacul cu rachetă de la gara Kramatorsk, de pe 8 aprilie, dar sunt invalide pe viață. Fetița de 11 ani și-a pierdut ambele picioare, mama, pe cel stâng, relatează pagina de Facebook a Spitalului de Urgență din Liov, unde cele două au fost tratate.

„A crescut în momentul în care racheta rusească a zburat la gara Kramatorsk. Sora și mama geamănă, care erau pe peron, picioarele amputate: fata, ambele, femeia, unul. Iar Iaroslav, de 11 ani, are acum grijă de ele. Merge chiar și la magazinul de lângă spital singur.

O familie din Novgorodsʹkogo, în Donețk. Tatăl copiilor a murit, tatăl vitreg a plecat la război. La începutul lunii aprilie, mama, Natalia, a decis să-și scoată copiii din bombardament. Au ajuns la gară cu valizele. În timp ce aștepta trenul, fata i-a cerut mamei să meargă pe peron să ia un ceai, care era pregătit de voluntari. Iaroslav a fost lăsat să păzească lucrurile, înăuntru.

Natalia, care încă nu-și poate ierta acea plecare după ceai, își amintește: când a deschis ochii, totul era sânge. Apoi a văzut că fiica ei nu are picioare. «Și după ce am leșinat, m-am trezit și mi-am dat seama că și eu rămăsesem fără unul», spune ea.

Familia se află în Spitalul nostru de copii Sf. Nicolae de câteva săptămâni. Răniții au fost trimiși aici cu un tren de evacuare. Acum copiii și mama zâmbesc deja, pentru că sunt în sfârșit în siguranță. Voluntarii și vedetele vin la ei cu cadouri. Încă o veste bună: foarte curând familia va merge în Statele Unite, pentru proteză și reabilitare”.

În din gara Kramatorsk, un oraș din nordul Donețkului, cu populație majoritar rusofonă, au murit 50 de oameni și peste 100 au fost răniți. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru atac. Mai multe investigații independente au arătat că rușii au folosit în atac o bombă cu dispersie, muniție interzisă de tratatele internaționale.

Libertatea