O nouă firmă ridică gunoiul din sectorul 1. Clotilde Armand a anunțat pe Facebook că „a început curățenia”

O nouă firmă ridică gunoiul din sectorul 1. Clotilde Armand a anunțat pe Facebook că „a început curățenia”

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a publicat pe Facebook o filmare însoțită de mesajul „A început curățenia în Sectorul 1. Șantajul nu mai ține”. În imagini se observă și numele firmei de salubritate care se ocupă de ridicarea deșeurilor: Brai-Cata. ADP Sector 1 a semnat un contract de salubritate în valoare de 62.900 de lei cu această firmă pe 23 iulie 2021, ziua decretării stării de alertă în sectorul 1, scrie G4Media.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a aprobat vineri solicitarea primarului sectorului 1, Clotilde Armand, și a declanșat stare de alertă sanitară în sectorul 1 pentru 30 de zile din cauza deșeurilor neridicate.

Starea de alertă i-a permis edilului să încheie un nou contract de salubrizare, fără organizarea unei licitații.

Contractul se referă la ridicarea gunoiului stradal, de care Romprest a anunțat că nu se mai ocupă, limitându-se strict la deșeurile produse de consumatorii casnici.

Potrivit G4Media, contractul de salubritate, în valoare de 62.900 de lei (aproape 13.000 de euro), a fost semnat de ADP Sector 1 și Brai-Cata chiar în 23 iulie 2021, ziua decretării stării de alertă în sectorul 1.

Foto: Sistemul Electronic de Achiziții Publice

Contractul a fost atribuit prin încredințare directă și presupune colectarea a 100 de tone de deșeuri necontrolate de pe spațiile verzi din sectorul condus de Clotilde Armand.

Brai-Cata este deţinută de acţionarul unic Constantin Petrescu, de 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea, potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul Oficial.

Petrescu a devenit acționar unic în august 2017, când acționarul majoritar de până atunci, firma de salubritate Urban din Vâlcea, a ieșit din acționariatul Brai-Cata.

Libertatea