O nouă groapă de gunoi, soluția autorităților pentru rezolvarea crizei din București

O nouă groapă de gunoi, soluția autorităților pentru rezolvarea crizei din București

Clotilde Armand a anunțat demararea de urgență a proiectelor de înființare a unui nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor, la finalul unei ședinței la Primăria Sectorului 1 alături de primarul general Nicușor Dan și de ministrul Mediului, Tanczos Barna, și prefectul Alin Stoica.

Primarul Sectorului 1 a declarat că, în cadrul ședinței, s-a stabilit înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București.

În acest moment, Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul, pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă. Primăria Municipiului București a găsit alt operator și trebuie actualizate condițiile de operare. Sectorul 1 este direct afectat din această cauză.

Clotilde Armand pe Facebook:

În contextul scandalului gunoaielor din Sectorul 1, primarul a acuzat operatorul de salubritate Romprest că încalcă legea când refuză să ridică gunoaiele provenite de la șantiere.

„Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare și nu cred că își dorește nimeni asta. Vedeți pe străzile din București foarte mult gunoi provenind din construcții sau șantiere care nu este ridicat, coșuri de gunoi stradale pline. Chiar dacă acest lucru este interzis de regulamentul de salubrizare unii operatori aleg să fie mai presus de lege”, a precizat Clotilde Armand.

La rândul său, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că se are în vedere modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor.

Prefectul Capitalei, Bogdan Alin Stoica | Foto: Hepta

„S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită – şi cu siguranţă se va face acest lucru – ca depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov. Evident, şi o nouă groapă de gunoi. Este un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani. Deci da, va trebui”, a declarat prefectul Capitalei, la finalul ședinței de la Primăria Sectorului 1.

Ședința a fost marcată de un scandal după ce poliția a fost chemată de către doi consilieri locali care au sunat la 112 după ce nu au fost primiți la ședință.

Foto: Dumitru Angelescu/Libertatea

Libertatea