O provincie din Pakistan va bloca telefoanele celor care nu se vaccinează anti-Covid

O provincie din Pakistan va bloca telefoanele celor care nu se vaccinează anti-Covid

Autoritățile dintr-o provincie din Pakistan au anunțat vineri că vor bloca telefoanele mobile ale persoanelor care refuză să se vaccineze anti-Covid, relatează Hotnews, citând Yahoo News.

Anunțul vine după ce provincia Sindh din sud-estul țării a declarat că funcționarii publici care refuză să fie vaccinați nu vor mai fi plătiți începând cu luna iulie.

„La început, a fost doar o propunere, dar oamenii au ezitat foarte mult să se vaccineze, astfel încât decizia a fost luată”, a declarat Hammad Raza, purtător de cuvânt al departamentului de sănătate din Punjab.

Acesta a precizat că agenția de telecomunicații de stat va decide cum să pună în aplicare măsura.

În Punjab, cea mai populată provincie a țării unde se află Lahore, un oraș important, cererea de vaccinuri a început să scadă.

În ultimele săptămâni, ritmul de vaccinare la nivel național a crescut cu peste 200.000 de doze administrate în cele mai multe zile, însă este puțin comparativ cu populația de 220 de milioane.

Teama de efectele secundare ale vaccinului și dezinformarea că serul provoacă infertilitate sau duce la deces în doi ani i-au făcut pe mulți pakistanezi să ezite să se vaccineze.

Aproximativ 300.000 dintre cei care au primit prima doză de vaccin anti-Covid nu au revenit pentru a doua doză, potrivit datelor naționale.

Libertatea