O tânără din India are grijă de cei șase frați, ambii părinți au murit de COVID

O tânără din India are grijă de cei șase frați, ambii părinți au murit de COVID

La 23 de ani, Devika, o tânără din India, este și mamă, și tată pentru cei șase frați ai săi mai mici, după ce ambii părinți au murit de COVID-19, potrivit CNN. Valul doi al pandemiei a lăsat peste 1.700 de copii indieni orfani, potrivit Comisiei indiene pentru Drepturile Copilului.

Mama Devikăi a făcut febră mare, apoi i-a scăzut mult concentrația de oxigen din sânge. După ce a fost plimbată din spital în spital, femeia a fost dusă la un centru medical la aproximativ 170 de kilometri de casă, unde a murit.

Zece zile mai târziu s-a infectat și tatăl Devikăi și, după un infarct, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

„Le-am spus doar surorilor de 14 și 9 ani că părinții noștri au murit, ceilalți trei frați mai mici cred că mama și tata se fac bine. Părinții noștri s-au iubit mult, acum sunt împreună”, spune tânăra de 23 de ani care a rămas acum stâlpul familiei.

<iframe width=”699″ height=”393″ src=”https://www.youtube.com/embed/I5JmhfEiLuc” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Devika are grijă de cei șase frați ai săi, cel mai mic dintre ei având 4 ani, și predă la o școală unde câștigă 70 de dolari pe lună. Nu mai are timp de multe lucruri, dar face tot ce poate pentru a-și îngriji frații și a-i ține lângă ea. Cea mai mare teamă a tinerei este să nu-și piardă frații.

Potrivit Comisiei indiene pentru Drepturile Copilului, cel de-al doilea val al pandemiei care a lovit India a lăsat peste 1.700 de copii orfani. Între 1 aprilie și 25 mai anul acesta, 577 de copii indieni și-au pierdut ambii părinți.

Foto, video: CNN/YouTube

Libertatea