O tragedie rară, dar cu repetiție. Cazul lui Alec Baldwin amintește de moartea fiului lui Bruce Lee

O tragedie rară, dar cu repetiție. Cazul lui Alec Baldwin amintește de moartea fiului lui Bruce Lee

Brandon Lee, fiul celebrului actor și instructor de arte marțiale, a murit în 1993, după ce a fost împușcat mortal pe platoul de filmare a peliculei „The Crow/ Corbul”, relatează Los Angeles Times, care face o paralelă între această tragedie și cea în care a fost implicat Alec Baldwin.

O femeie și-a pierdut viața în timpul filmărilor la westernul „Rust”, după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită, iar regizorul peliculei, Joel Souza, a fost rănit și a ajuns la spital.

„Nimeni nu ar trebui să fie ucis vreodată de o armă pe un platou de filmare”, a transmis Shannon Lee, sora lui Brandon Lee, pe contul oficial de Twitter al regretatului actor. Aceasta a mai scris că este alături de familia Halynei Hutchins și a lui Joel Souza și de toți cei implicați în incidentul de la filmul „Rust”.

Our hearts go out to the family of Halyna Hutchins and to Joel Souza and all involved in the incident on “Rust”. No one should ever be killed by a gun on a film set. Period. ?

— Brandon Bruce Lee (@brandonblee) October 22, 2021

Decesul directoarei de imagine a filmului „Rust”, Halyna Hutchins, pare tras la indigo după cazul lui Brandon Lee, împuşcat mortal în 1993, pe platoul de filmare a peliculei „The Crow/ Corbul”.

Brandon Lee, pe afișul filmului „The Crow” | Foto: Hepta

„Actorul Brandon Lee, în vârstă de 28 de ani, fiul starului kung fu Bruce Lee, a fost ucis cu un glonţ de calibru 44″, nota pe 1 aprilie 1993 ziarul Times.

Ulterior, Linda Lee Cadwell, mama actorului, a intentat un proces în care a declarat că actorul Michael Massee a fost cel care a tras, dar în loc să fie un glonţ „orb”, în încărcătorul pistolului era unul adevărat.

Michael Massee a vorbit ulterior despre evenimentul tragic, declarând că nu a putut viziona niciodată filmul. „Nu cred că poţi vreodată trece peste aşa ceva”, a spus el, care și-a luat o pauză de un an în carieră după moartea lui Brandon Lee. Michael Massee a murit în 2016, la 61 de ani.

Libertatea