OFICIAL: Grecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la revenirea în România

OFICIAL: Grecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la revenirea în România

Grecia a intrat în zona roșie, după ce rata de infectare din această țară a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că lista țărilor cu risc epidemiologic a fost modificată, astfel că sunt noi condiții la revenirea în țară, începând de duminică, 1 august.

UPDATE 18.00: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat oficial că Grecia a fost adăugată pe lista țărilor aflate în scenariul roșu. Acest lucru înseamnă că persoanele nevaccinate intră în carantină timp de 14 zile, la revenirea în România, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR.

Singurele categorii exceptate de la măsura carantinei de 14 zile sunt:

persoanele care care s-au imunizat anti-COVID cu schema completă de cel puțin 10 zilepersoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zilecopiii până la vârsta de 6 anicei cu vârstele cuprinse între 6-16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore

Rata de infectare din Grecia a ajuns la 3,46, peste pragul de 3 la mia de locuitori de la care statele sunt trecute pe lista roșie în România.

„Astăzi urmează sa fie actualizată lista statelor cu risc epidemiologic, în ședință săptămânală a CNSU, conform procedurilor”, au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică pentru G4Media.

După ce este aprobată noua listă, aceasta va intra în vigoare începând de duminică.

Libertatea