Olaf Scholz: Ucraina va trebui să se lupte „timp de 100 de ani” cu consecinţele războiului

Olaf Scholz: Ucraina va trebui să se lupte „timp de 100 de ani” cu consecinţele războiului

Anunţul a fost făcut miercuri de cancelarul german Olaf Scholz, care a realizat o paralelă cu efectele celui de Al Doilea Război Mondial în ţara sa, informează Agerpres, care preia AFP.

„Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă”, a declarat Scholz în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

„Ucraina va trebui deci să se pregătească de acum să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele acestui război”, a avertizat Scholz.

„Ştim că astfel de războaie au consecinţe de lungă durată, toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne multă vreme în sol”, a declarat cancelarul, care a precizat că ţările occidentale vor trebui „să lucreze împreună la reconstrucţia” Ucrainei.

Germania rămâne plină de bombe care nu au explodat şi care sunt adesea descoperite pe şantierele de construcţii, la 77 de ani după încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

În decembrie anul trecut, o bombă de circa 250 kg a explodat pe un şantier din apropierea gării din Munchen, în sudul Germaniei, provocând rănirea a patru persoane şi întrerupând traficul feroviar.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Libertatea