OMS nu dorește certificate de vaccinare anti-COVID-19 pentru călătoriile internaționale

OMS nu dorește certificate de vaccinare anti-COVID-19 pentru călătoriile internaționale

Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat joi că își menține opoziția față de necesitatea dovezii de vaccinare anti-Covid pentru călătoriile internaționale relatează Reuters, citată de HotNews.ro.

Anunțul OMS vine în contextul intensificării dezbaterilor despre refuzarea unor călători dacă nu sunt imunizați.

Imunizarea împotriva coronavirusului nu ar trebui să fie singura condiție pentru a permite călătoriile internaționale ținând cont de accesul limitat la vaccinuri la nivel global și a distribuirii inechitabile a acestora, afirmă experții independenți.

În plus, experții au afirmat anterior că solicitarea unui certificat de vaccinare adâncește inegalitățile și promovează libertatea de mișcare inegală.

Potrivit experților, în cazul în care aceste măsuri ar fi implementate, țările mai sărace cu acces redus la vaccinuri ar putea fi excluse.

Această luare pe poziție a OMS vine după ce Uniunea Europeană a lansat la începutul lunii iulie certificatul digital Covid al UE menit să faciliteze deplasările cetățenilor săi în cele 27 de state membre ale blocului comunitar și să relanseze turismul în sezonul estival de vară.

FOTO: EPA

Libertatea