Operațiunea „Autostrada”, cea mai mare rețea de trafic de migranți din România, destructurată. Zeci de oameni duși la audieri, în Timiș

Operațiunea „Autostrada”, cea mai mare rețea de trafic de migranți din România, destructurată. Zeci de oameni duși la audieri, în Timiș

Polițiștii de la crimă organizată și polițiștii de frontieră au reușit să destructureze cea mai mare și mai puternică rețea afgană de trafic cu migranți care acționa în vestul României, scrie ziarul local Pressalert. Zeci de percheziții au loc în această dimineața la mai mai multe locații din Timiș.

Operațiune de proporții a DIICOT, în această dimineață, pentru capturarea membrilor unei grupări de trafic de migranți care acționa în vestul României. Polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara împreună cu Poliția de Frontieră Timișoara și trupele speciale ale Poliției Timiș și Jandarmeriei au descins la 19 locații din Timișoara și Ciacova pentru a ridica 27 de suspecți.

Cei mai mulți sunt afgani și un iranian, câțiva fiind șoferi români, folosiți de grupare pentru transportul migranților. Potrivit Pressalert rețeaua era uni bine organizată, iar fiecare membru al grupării se ocupa de o parcare de pe autostrada A1 sau de pe drumurile naționale din Timiș, Arad și Hunedoara. 

Migranții care erau aduși de alt segment al grupării în România din Serbia, erau adăpostiți în diverse locații din Timișoara până li se găsea transport spre vestul Europei. Traficanții îi duceau cu mașinile până în apropierea parcarilor în momentul în care se parcau TIR-uri acolo și îi urcau, fără știrea șoferilor, în camioane. Acștia doreau să ajungă în Germania, iar prețul plătit pentru tranzitarea României era între 1.000 și 2.000 euro.

 Într-un apartament din Timișoara, polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Poliției Timiș au găsit nu mai puțin de 18 migranți. Anchetatorii români au colaborat cu cei din Germania pentru identificare liderilor grupării, la operațiunea din această dimineață participând și polițiști nemți. Perchezițiile sunt în plină desfășurare, suspecții urmând să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Libertatea