Orașul Melbourne intră pentru a cincea oară în lockdown. „O necesitate absolută”

Orașul Melbourne intră pentru a cincea oară în lockdown. „O necesitate absolută”

Autoritățile locale au anunțat că Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, va intra de joi seară în cel de-al cincilea lockdown. Măsura se va aplica pe întreg teritoriul statului Victoria, cu capitala la Melbourne, a anunţat Dan Andrews, prim-ministrul acestui stat, informează AFP, citată de Agerpres.

Premierul statului Victoria, Dan Andrews, a precizat că a luat decizia celui de-al cincilea lockdown „cu inima grea”, dar estimează că era „o necesitate absolută” pentru statul Victoria.

„Avem doar o singură dată ocazia de a acţiona rapid şi bine. Dacă aşteptaţi, dacă ezitaţi, dacă vă îndoiţi, va veni un moment când veţi privi în urmă şi vă veţi spune că trebuia să fi făcut mai mult, mai devreme”, a precizat Dan Andrews.

Numărul australienilor vizaţi de lockdown se ridică la 12 milioane, cei cinci milioane de rezidenţi ai oraşului Sydney fiind deja consemnaţi la domiciliu de la sfârşitul lunii iunie.

„Nimic din această epidemie nu este drept”, a spus Dan Andrews, remarcând că, în urma înregistrării a 12 cazuri pe teritoriul statului pe care îl administrează, va fi nevoie ca 10.000 de persoane să fie testate.

Campania de vaccinare din Australia este însă extrem de lentă şi doar 10% din populaţie a fost imunizată, în contextul în care numeroase ţări dezvoltate au început deja să se gândească la lumea post-pandemie.

Australia a optat pentru o strategie zero-cazuri, spre deosebire de numeroase ţări, care au încercat să controleze circulaţia virusului.

În prezent, Australia depune eforturi pentru a ţine sub control un focar de contaminări cu varianta Delta, care a dus la îmbolnăvirea a peste o mie de persoane în decurs de o lună.

FOTO: EPA

Libertatea