Orban: „Înțelegerea era ca eu să rămân președintele partidului, iar Florin Cîțu să fie guvernator BNR după Isărescu”

Orban: „Înțelegerea era ca eu să rămân președintele partidului, iar Florin Cîțu să fie guvernator BNR după Isărescu”

Ludovic Orban, președintele PNL, susține că a avut o înțelegere cu premierul Florin Cîţu, însă acesta a încălcat-o și a decis să devină contracandidatul său. Potrivit înțelegerii, Ludovic Orban ar fi urmat să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu premier și apoi guvernator al BNR, la încheierea mandatului lui Mugur Isărescu, potrivit Digi24.

„Din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanşat această competiţie pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am ştiut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute. Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la Braşov, unde şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la funcția de preşedinte al PNL la Congresul partidului din 25 septembrie.

Mai mult, liderul PNL a mai declarat că era la Braşov când a aflat de candidatura lui Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL. În opinia liderului liberal, înțelegerea a fost încălcată pentru că „un personaj foarte important din România” a decis că „trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie președinte PNL”. 

„Sunt convins că un personaj foarte important din România a stat el şi s-a gândit şi a zis că poate trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Sunt convins că a comunicat lucrul acesta către mai mulţi”, a mai precizat Ludovic Orban.

Libertatea