Orban susține că președintele Iohannis i-a făcut plângere penală lui Dragnea pentru PNDL1

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a criticat pe premierul Florin Cîţu pentru decizia de a aloca fonduri către primari în perioada de campanie pentru alegerile interne din partid, el afirmând că pentru un gest similar preşedintele Klaus Iohannis a depus o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea.

Prezent, luni seară, la şedinţa Comitetului Director al PNL Olt Ludovic Orban a spus că preşedintele Klaus Iohannis a formulat plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pe motiv că acesta, folosind bani din PNDL1, „a cumpărat primari” de la PNL înainte de campania pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014 şi „i-a trecut la PSD promiţându-le proiecte”, a informat news.ro.

Însuşi preşedintele Iohannis este cel care a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată.

Președintele PNL, Ludovic Orban:

„Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi! Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea, pe baza unor reglementări şi unor proceduri bine stabilite. Şi eu am alocat bani din fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii. Pe baza legii, da? Nu pe baza unui interes de moment!”, a spus Orban.

Orban: „Toată media o să ne facă zdrențe”

Liderul PNL l-a criticat pe contracandidatul său la alegerile pentru șefia PNL, programate pentru 25 septembrie.

„Cum să dai bani către primari când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal? Să dai banii cu o săptămână înainte de Congres?! Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă a Partidului Naţional Liberal”, a precizat Orban.

„De ce a trebuit să aştepte până acuma? Dacă erau solicitări legale şi pertinente din partea primarilor, ele trebuiau satisfăcute mai demult, nu în ultima săptămână de campanie!”, a mai afirmat el, în discursul ţinut în faţa liberalilor din Olt.

La alegerile din 25 septembrie pentru conducerea PNL candidează actualul președinte Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

Libertatea