Palatul Buckingham: Regina Elisabeta a Marii Britanii va lipsi de la petrecerile din grădina regală de anul acesta

Palatul Buckingham: Regina Elisabeta a Marii Britanii va lipsi de la petrecerile din grădina regală de anul acesta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va pierde sezonul petrecerilor din grădina regală, în anul Jubileului de Platină, însă va fi reprezentată de alți membri ai familiei regale, a transmis Palatul Buckingham, potrivit The Guardian.

Se pare că motivul absenței monarhului în vârstă de 96 de ani este formatul tradițional al petrecerilor din grădină, durata acestora și timpul pe care îl petrece de obicei stând în picioare și plimbându-se pentru a saluta toți invitații, în contextul în care aceasta se confruntă cu probleme de mobilitate în ultimele luni.

Evenimentele au loc pentru prima dată din 2019, de când au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Există trei petreceri în grădina Palatului Buckingham în fiecare vară, precum și o alta la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh.

Cele trei evenimente de la Palatul Buckingham vor avea loc în următoarele trei zile de miercuri ale acestei luni, mai exact pe 11, 18 și 25 mai. Petrecerea Holyroodhouse va avea loc pe 29 iunie.

Petrecerile sunt organizate pentru oaspeți în semn de recunoștință pentru contribuțiile lor pozitive la comunitățile din Marea Britanie.

Anul acesta va avea loc și o petrecere anuală în grădină a Asociației „Not Forgotten”, pe 12 mai, găzduită de prințesa Anne, patroana organizației de caritate.

Asociația oferă divertisment, agrement și recreere pentru militarii bolnavi sau răniți, precum și pentru veteranii cu dizabilități.

Libertatea