Papa Francisc: „În colegiul cardinalilor, există niște antivacciniști. Unul dintre ei, săracul, a luat virusul”

Papa Francisc: „În colegiul cardinalilor, există niște antivacciniști. Unul dintre ei, săracul, a luat virusul”

Cardinalii care nu doreau să fie vaccinați anti-COVID-19 au fost acuzați, miercuri, de Papa Francisc pentru „negare”, în condițiile în care principalul adversar al Suveranului Pontif de la Vatican a contractat recent COVID-19, relatează AFP, citată de HotNews.ro.

„În colegiul cardinalilor, există niște antivacciniști. Unul dintre ei, săracul, a luat virusul”, a declarat Papa Francisc în avionul care l-a adus înapoi dintr-o călătorie apostolică în Slovacia.

„În Vatican toată lumea este vaccinată, cu excepția unui grup mic. Studiem cum să-i ajutăm”, a spus Papa Francisc în timpul unei conferințe de presă la bordul avionului.

Papa Francisc se referea la cardinalul ultraconservator american Raymond Burke, unul dintre cei mai înverșunați adversari ai săi din cadrul Bisericii Catolice.

Acesta din urmă contractase Covid-19 în august și a trebuit să fie internat o perioadă în Statele Unite.

Un apărător acerb de luni de zile al vaccinării împotriva Covid-19, Papa Francisc a manifestat o anumită neînțelegere față de persoanele sceptice cu privire la vaccin.

„Este un pic ciudat, deoarece omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile”, a spus Papa Francisc, referindu-se la serurile care protejează copiii împotriva rujeolei sau poliomielitei de zeci de ani.

„Trebuie să clarificăm lucrurile și să vorbim cu seninătate”, a sfătuit Papa Francisc, în timp ce a recunoscut că diversitatea vaccinurilor sau reputația inegală a acestora ar fi putut crea incertitudine sau teamă.

FOTO: EPA

Libertatea