Păreri PEFOC – cum se utilizează spectaculosul grătar cu vatră de lemne OFYR

Indiferent dacă vrei să te încălzești sau să gătești la gura unei vetre de foc din lemne încinse, în curtea sau grădina casei tale, sentimentul de a fi înconjurat de familie sau prietenii dragi, în jurul unui dispozitiv care emană căldură și voie bună, este de neprețuit. Cu ajutorul acestui gratar gradina circular cu vatră de lemne cu nume de zeu scandinav – OFYR, pregătiți-vă să vă treziți învăluiți în miresmele îmbietoare ale cărnii suculente care se perpelește domol pe grilajul din oțel incandescent, în ton cu buna dispoziție și zâmbetele largi ale celor dragi.

PEFOC, afacere 100% românească a cărei poveste a început de la construcția unui singur șemineu pe lemne, se bucură în prezent, de peste două decenii de activitate neîntreruptă pe piața tuturor soluțiilor alternative de încălzire din România! Meșterii sibieni ne vor învăța cum trebuie folosit un grătar premium pentru ca acesta să livreze la potențial maxim, preparate culinare desăvârșite cu gust și arome, demne de un veritabil masterchef al grill-ului în aer liber.

Investiția într-un grătar pe lemne profesional este una semnificativă. Așa că, după achiziția inițială, trebuie să te asiguri că știi cum se folosește și întreține corect grătarul! Dacă ai ajuns în posesia grătarul minune cu vatră marca OFYR, tot ce trebuie să faci este să urmărești acești pași simpli, în care te învățăm cum se face primul foc în vatră și cum se pregătesc plita și suprafața de gătit pentru o experiență culinară la superlativ.

Pentru pregătirea focului ca la carte, pregătește și folosește lemn de esență tare (cel mai recomandat este fagul uscat), tăiat sub formă de buștean de dimensiuni potrivite, apoi așează bucățile de lemn în vatră, două câte două, unele peste altele, cu scoarța lemnoasă îndreptată spre exterior. Acest tip de așezare favorizează amploarea flăcării și încălzirea rapidă a vatrei.

Așează cu grijă, 2-3 aprinzătoare de foc (brichete inflamabile) la baza vatrei, sub lemne, pentru aprinderea rapidă și sigură a focului. După aprinderea focului, lasă flăcările să crească pentru ca inelul din oțel corten să se încingă. O dată ajunsă la temperatura ideală, încât să nu mai poată fi atinsă cu palma, înseamnă că suprafața de gătit este pregătită pentru prima răzuire.

Stratul de protecție poate fi răzuit chiar cu spatula pe care o primești în pachetul OFYR livrat. Stratul răzuibil cu rol protector este cel care se aplică peste inelul din oțel, imediat ce acesta iese din producție. După încingere (circa 20-30 min.), acest strat pe bază de ulei de floarea soarelui, va putea fi îndepărtat foarte ușor.

După răzuirea primului strat de pe inel, acesta se unge cu ulei (de arahide sau de măsline), folosind un tifon. Plita se unge pe întreaga ei suprafață, chiar și pe buza exterioară. Suprafața bine încinsă se răzuiește din nou, îndepărtând ultimele porțiuni de strat rămase și se unge din nou plita din oțel, cu ulei.

După aproximativ 10 minute, grătarul va fi gata de utilizat! Acum, primul foc este aprins cu succes, iar suprafața de gătit este pregătită pentru ca tu să îți etalezi creativitatea culinară în aer liber! Acum știi cum se folosește corect vatra cu plită din oțel corten, marca OFYR. 

Pentru alte detalii și sfaturi despre cum trebuie întreținut sau ce accesorii ai nevoie pentru grătarul cu vatra OFYR, dar și pentru gama completă de șeminee pe lemne cu focare clasice, pe gaz sau peleți, șeminee electrice, sobe sau modele speciale de usa soba, alături de alte peste 9000 de produse și accesorii termice disponibile din stoc propriu, nu ezita să intri pe site-ul sibienilor www.pefoc.ro! Aici vei intra în legătură directă cu specialiști dedicați să te ajute să-ți găsești produsul perfect pentru nevoile tale premium de încălzire sau decor!

Libertatea