Pasagerii unui metrou din China, captivi în vagoanele inundate

Pasagerii unui metrou din China, captivi în vagoanele inundate

O operațiune de salvare este în curs de de desfășurare în orașul chinez Zhengzhou unde pasagerii unei garnituri de metrou au rămas blocați în subteran, scufundați în apă până la brâu, după ce au fost suprinși de inundații, relatează BBC.

Provincia Henan, în care se află și orașul Zhengzhou, a fost puternic lovită de ploi abundente în ultimele zile. Numeroase orașe au fost afectate, iar cel puțin o persoane a decedat și alte două sunt dispărute, potrivit presei de stat.

Marți, întreaga circulația metrourilor subterane a fost blocată, iar imagini postate în mediul online prezintă pasageri nevoiți să se urce pe scaune pentru a rămâne deasupra nivelului apei.

Cel puțin 300 de persoane au fost salvate din subteran de către serviciile de urgență, iar operațiune este încă în desfășurare, potrivit publicației de stat People’s Daily.

Provincia Henan, care găzduiește 94 de milioane de oameni, a avut un sezon neobișnuit de ploios. Peste 10.100 de persoane au fost relocate de la 16 iulie, potrivit presei de stat.

Stația meteorologică a provinciei a emis marți o avertizare de cod roșu, cea mai mare alertă, pentru ploi abundente. Ploile urmează să continue în regiune pentru următoarele 24 de ore. O serie de autostrăzi s-au închis, iar unele zboruri au fost întârziate sau anulate.

În Dengfeng, o fabrică de aliaje de aluminiu a explodat marți în timp ce apa dintr-un râu a intrat în fabrică, relatează agenția Reuters.

Libertatea