Pedeapsă rară pentru o tânără din Suceava care a condus fără permis. Ce i-au interzis judecătorii

Pedeapsă rară pentru o tânără din Suceava care a condus fără permis. Ce i-au interzis judecătorii

O fată din Rădăuți, trimisă în judecată pentru că a condus fără permis o mașină pe când era minoră, a fost condamnată de judecători să stea acasă, în weekend, timp de 6 săptămâni, potrivit site-ului local Monitorul de Suceava.

Pedeapsa face pare dintr-o măsură educativă apărută acum câțiva ani în Codul Penal, destinată minorilor, și gândită să aibă un caracter pe cât de blând posibil, dar care să aibă totuși și un efect. Acest tip de pedeapsă se aplică în genere destul de rar, notează publicația amintită mai sus.

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, tânăra, pe nume Roberta U., va trebui practic să stea acasă în zilele de sâmbătă și duminică, fiindu-i interzis să se deplaseze în locuri publice. Excepție fac unele cazuri deosebite care trebuie încuviințate de instanță.

Interdicţia de a părăsi locuinţa e valabilă începând cu ora 0.00 a zilei de sâmbătă şi până la ora 24.00 a zilei de duminică.

Pe lângă asta, pe parcursul pedepsei, tinerei i se mai pot impune și alte interdicții și obligații de a participa la diferite cursuri de reintegrare socială.

Controlul executării măsurii educative și îndeplinirii atribuţiilor de către persoana care exercită supravegherea se realizează de către consilierul de probaţiune sau, după caz, de persoana desemnată de acesta din cadrul unei instituţii din comunitate.

Libertatea