Pelican salvat din plasele pescarilor, în Delta Dunării

Pelican salvat din plasele pescarilor, în Delta Dunării

Călin Ene, un ghid turistic din Sulina, a salvat un pelican care s-a încurcat într-o plasă pescărească întinsă pe un lac din Delta Dunării, relatează G4Media, care citează Agerpres. Imaginile surprinse în timpul operaţiunii de salvare a păsării au fost postate pe Facebook.

Călin Ene se afla, împreună cu câţiva prieteni, pe un lac, în apropiere de braţul Tulcea-Sulina, când a observat că un pelican s-a blocat într-un vintir (o plasă de pescuit – n.r.).

„Pelicanul a prins peştele din vintir, dar nu mai putea să iasă din plasă din cauza guşii. Iniţial, am crezut că scoate un peşte mare, dar apoi am observat că nu putea să iasă din plasă. M-am apropiat împreună cu un prieten, l-am lăsat să se zbată şi să-şi consume energia, astfel încât să nu ne rănească, şi apoi l-am ajutat să iasă”, a declarat, pentru Agerpres, ghidul turistic.

Ene a declarat la Digi24 că a fost pentru prima dată când a atins un pelican, întrucât pasărea se sperie, iar oamenii nu se pot apropia de ea. A menționat că până și pozele cu pelicani făcute de fotografi sunt realizate de la mare distanță.

Imagini surprinse din timpul operaţiunii de salvare a pelicanului au fost postate pe pagina de Facebook „Sulina fabuloasă”. În imagini se vede cum pelicanul care nu mai putea să iasă din vintir se îndepărtează, după eliberare, de zona în care a căzut în capcana pescarului.

Fotografii: foton.ro/ Facebook Sulina fabuloasă

Libertatea