Percheziţii în Capitală şi în alte 5 județe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat este de două milioane de lei

Percheziţii în Capitală şi în alte 5 județe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat este de două milioane de lei

13 percheziții au loc joi în Capitală şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Galaţi şi Sibiu, într-un dosar de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul estimat este de două milioane de lei, iar 11 persoane urmează să fie duse la audieri.

„În cursul acestei dimineţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară şi 11 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, la mai multe adrese din Capitală şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Galaţi şi Sibiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, transmite Poliţia Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2017, reprezentanţii a 11 societăţi comerciale ar fi declarat achiziţii fictive de bunuri şi/sau servicii de la o societate, cauzând un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 2.000.000 de lei.

Joi dimineaţă, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară şi 11 mandate de aducere, la mai multe adrese din Capitală şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Galaţi şi Sibiu. 

La percheziţii au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă. În cauză urmează a fi dispuse măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 2.000.000 de lei. Persoanele vizate urmează a fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1.

Libertatea