Peste 17 tone de deșeuri din plastic din Grecia, oprite la Vama Giurgiu

Peste 17 tone de deșeuri din plastic din Grecia, oprite la Vama Giurgiu

Polițiștii de la Vama Giurgiu și lucrători ai Gărzii de Mediu Giurgiu nu au permis intrarea în România unui ansamblu rutier încărcat cu 17.120 kilograme deşeuri din plastic. Șoferul nu deţinea documente de transfer, conform prevederilor legale în vigoare, informează Poliția de Frontieră Română.

Pe 12 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui TIR, condus de un cetăţean bulgar, de 58 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din plastic”, informază Poliția de Frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii au solicitat sprijin reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu .

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că deşeurile, în cantitate de 17.120 kilograme, au fost încărcate din Grecia pentru o firmă de pe teritoriul României, iar documentaţia de transfer prezentată de şofer nu era conformă.

În acest context, autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru mijlocul de transport.

În ultimele trei luni, polițiștii de la Vama Giurgiu au mai oprit la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse 472 de tone de deșeuri de oțel, plastic, aluminiu, zinc, praf metalic și pilitură de alamă, pilitură de fier și polistiren pe care 23 de șoferi bulgari și șase șoferi romani încercau să le introducă fără documente complete în țară.

Libertatea