Peste 170 de cazuri de hepatită cu debut brusc la copii, identificate în Marea Britanie

Peste 170 de cazuri de hepatită cu debut brusc la copii, identificate în Marea Britanie

Numărul total al cazurilor de hepatită cu debut brusc la copii în Regatul Unit a ajuns la 176 în data de 10 mai, după ce au fost identificate alte 13 cazuri, potrivit Agenţiei britanice pentru securitate sanitară (UKHSA). Nu a fost înregistrat niciun deces, informează Agerpres, care citează DPA.

Dintre cazurile confirmate, 128 sunt în Anglia, 26 în Scoţia, 13 în Ţara Galilor, iar 9 în Irlanda de Nord. Oficiali din domeniul sanitar continuă să investigheze cazurile de hepatită cu debut brusc la copiii cu vârsta sub 10 ani identificate începând cu ianuarie 2022.

Virusurile obişnuite care cauzează hepatită (de la hepatita A la hepatita E) nu au fost detectate în aceste cazuri.

Cazurile vizează în principal copii cu vârsta sub cinci ani, care au prezentat iniţial simptome de gastroenterită (diaree şi greaţă), urmate de instalarea icterului.

Ca parte din investigaţie, un număr mic de copii cu vârsta peste 10 ani sunt de asemenea monitorizaţi, a precizat UKHSA. Ancheta continuă să sugereze o asociere cu un adenovirus, detectat cel mai frecvent în mostrele analizate.

Miercuri, fetiţa, suspectată iniţial cu hepatită de cauză necunoscută, a fost detubată după ce a trecut printr-un transplant de ficat.

Libertatea