„Piticu” din Clanul Sportivilor, trimis în judecată de în stare de arest, după ce a bătut şi sechestrat un om de afaceri: „Vrei război cu mine? Ești mort”

„Piticu” din Clanul Sportivilor, trimis în judecată de în stare de arest, după ce a bătut şi sechestrat un om de afaceri: „Vrei război cu mine? Ești mort”

Fostul rugbist Adrian Constantin, zis „Piticu”, om de afaceri, identificat ca recuperator pentru Clanul Sportivilor, a fost trimis în judecată de DNA în stare de arest sub acuzațiile de şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe, potrivit unui comunicat DNA, citat de G4Media. El și doi aghiotanți au forțat un patron de firmă de construcții să renunțe la contracte cu statul de aproape 2 milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului DNA, „Piticu” l-ar fi ameninţat cu moartea pe omul de afaceri Claudiu Anton, patronul firmei unei firme de construcții din Bucureşti, cu scopul de a-l face „să renunțe la o parte din profitul obținut ca urmare a executării unor lucrări în cadrul unui contract”.

Contractul în cauză se referă la „Lucrări de amenajare și modernizare, zone de interes turistic-sudul litoralului (Mangalia-Saturn)” și avea ca obiect asfaltarea unor străzi din staţiunea de pe Litoral. Valoarea contractului, încredințat pe 16 decembrie 2019, în urma unei proceduri simplificate de achiziție, de Primăria Mangalia, era de aproape 4 milioane de euro, fără TVA.

„Deși nu era parte în contractul respectiv, în sprijinul acțiunilor sale, inculpatul ar fi invocat faptul că el ar fi fost cel care «i-a dat lucrarea» omului de afaceri. Ca urmare a acestor amenințări, persoana vătămată ar fi fost nevoită să renunțe în favoarea unei societăți controlate de inculpat la 1.672.295 lei (reprezentând prețul lucrărilor efectuate), la restul de lucrări pe care le mai avea de executat în cadrul contractului respectiv, dar și la materiale în valoare de 1.333.674 lei-TVA”, arată DNA în comunicatul de presă.

Anton a declarat anchetatorilor că, la începutul anului trecut, inculpatul a început să pună presiuni pe el, în sensul în care l-a întrebat când primește „partea lui” din proiectul de la Mangalia, respectiv 50% din profit.

În cadrul unei discuții de la începutul anului 2021, în urma refuzului persoanei vătămate de a-i pune la dispoziție documentele pe care le tot solicita, inculptatul i-a spus: ”(….) Lumea moare pentru mai puțin!”

Rechizitoriul DNA, consultat de G4Media:

„Îți rup mâinile și picioarele. O să am grijă și de nevastă-ta, și de tac-tu”

Alături de Adrian Constantin, sunt judecate alte două persoane. Cei trei sunt acuzaţi şi că l-ar fi bătut şi sechestrat pe Claudiu Anton ca să cedeze un alt contract de închiriere, în valoare de aproape 6 milioane de lei.

„La 28 februarie 2022, ceilalți doi inculpați, la instigarea primului, ar fi lovit persoana vătămată de mai multe ori în zona capului, după care toți trei l-ar fi transportat pe acesta cu autoturismul la o locație, unde l-ar fi obligat să accepte rezilierea unui contract de închiriere pe care omul de afaceri îl avea încheiat cu o fundație. Prin aceste acțiuni inculpatul, om de afaceri, ar fi dorit ca una dintre firmele pe care le controla să preia mai departe acel contract de închiriere. Prin rezilierea acestui contract, partea vătămată ar fi suferit un prejudiciu în valoare de 5.756.969 lei”, notează DNA.

„Bă, tu ești prost? Ai de gând să duci un război cu mine? Ești un om mort, ți-am pregătit ceva deosebit cât de curând. Bă, tu mori, îți rup mâinile și picioarele. O să am eu grijă și de infecta aia de nevastă-ta, îl rezolv eu și pe scârba de taică-tu, tu și (…) o să aveți aceeași soartă! (…)”, așa sunau amenințările, potrivit rechizitoriului DNA, consultat de G4Media.

În urma „corecției” primite, palme în cap și un pumn în mandibula stângă, omul de afaceri și-a pierdut un dinte.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Tot vineri, polițiștii din Capitală au pus în aplicare 8 mandate de aducere într-un dosar de proxenetism și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Printre cei reținuți se numără și „Bebino”, liderul Clanului Sportivilor.

Libertatea